error 500 in subdomains when activating gtranslate pro

Popular automatic website translation tool

error 500 in subdomains when activating gtranslate pro

Postby hosteris » Thu Aug 09, 2012 7:08 pm

Hi,
when I activate gtranslate pro in my website I receive error 500 for subdomains, I´m using subdomains to load images and CSS.

this is the .htaccess I´m using, hope you can help me to solve the issue:
Code: Select all
##
# @version $Id: htaccess.txt 13415 2009-11-03 15:53:25Z ian $
# @package Joomla
# @copyright Copyright (C) 2005 - 2008 Open Source Matters. All rights reserved.
# @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL
# Joomla! is Free Software
##


#####################################################
#  READ THIS COMPLETELY IF YOU CHOOSE TO USE THIS FILE
#
# The line just below this section: 'Options +FollowSymLinks' may cause problems
# with some server configurations.  It is required for use of mod_rewrite, but may already
# be set by your server administrator in a way that dissallows changing it in
# your .htaccess file.  If using it causes your server to error out, comment it out (add # to
# beginning of line), reload your site in your browser and test your sef url's.  If they work,
# it has been set by your server administrator and you do not need it set here.
#
#####################################################

##  Can be commented out if causes errors, see notes above.
Options +FollowSymLinks

#
#  mod_rewrite in use

RewriteEngine On
RewriteRule ^en/clientes/(.*)$ /clientes/$1?language=English [R=301,L,QSA]
# gtranslate config
RewriteRule ^([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)/soporte/(.*)$ /soporte/$2 [R=301,L]
RewriteRule ^([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)/([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)/(.*)$ /$1/$3 [R=301,L]
RewriteRule ^([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)/([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)$ /$1/ [R=301,L]
RewriteRule ^([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)/(.*)$ /gtranslate/translate.php?lang=$1&url=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)$ /gtranslate/translate.php?lang=$1 [L,QSA]

########## Begin - Rewrite rules to block out some common exploits
## If you experience problems on your site block out the operations listed below
## This attempts to block the most common type of exploit `attempts` to Joomla!
#
## Deny access to extension xml files (uncomment out to activate)
#<Files ~ "\.xml$">
#Order allow,deny
#Deny from all
#Satisfy all
#</Files>
## End of deny access to extension xml files
RewriteCond %{QUERY_STRING} mosConfig_[a-zA-Z_]{1,21}(=|\%3D) [OR]
# Block out any script trying to base64_encode crap to send via URL
RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode.*\(.*\) [OR]
# Block out any script that includes a <script> tag in URL
RewriteCond %{QUERY_STRING} (\<|%3C).*script.*(\>|%3E) [NC,OR]
# Block out any script trying to set a PHP GLOBALS variable via URL
RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR]
# Block out any script trying to modify a _REQUEST variable via URL
RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2})
# Send all blocked request to homepage with 403 Forbidden error!
RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L]
#
########## End - Rewrite rules to block out some common exploits

#  Uncomment following line if your webserver's URL
#  is not directly related to physical file paths.
#  Update Your Joomla! Directory (just / for root)

# RewriteBase /


########## Begin - Joomla! core SEF Section
#
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/index.php
RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.php|\.html|\.htm|\.feed|\.pdf|\.raw|/[^.]*)$  [NC]
RewriteRule (.*) index.php
RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L]
#
########## End - Joomla! core SEF Section

<Files ~ "\.(tpl|bak|old)$">
Order allow,deny
Deny from all
</Files>

## RewriteEngine On
# RewriteCond %{HTTP_HOST} ^hosteris.com
# RewriteRule (.*) http://www.hosteris.com/$1 [R=301,L]

RedirectMatch 301 ^/boletin/(.*)$ http://boletin.hosteris.com/$1
# RedirectMatch 301 ^/eur/blog/(.*)$ http://blog.hosteris.com/$1
RedirectMatch 301 ^/blog/(.*)$ http://blog.hosteris.com/$1
# RedirectMatch 301 ^/en/(.*)$ http://www.hosteris.com/$1
# RedirectMatch 301 ^/eur/(.*)$ http://www.hosteris.com/$1
Redirect 301 /clientes/index.php http://www.hosteris.com/clientes/clientarea.php
# RedirectMatch 301 /jportfolio/(.*)$ http://www.hosteris.com/la-empresa/portafolio.html

# RedirectMatch 301 /sistemas-web/(.*)$ http://www.estrategiasweb.com.mx/sistemas-a-la-medida/
# RedirectMatch 301 /diseno-web/(.*)$ http://www.estrategiasweb.com.mx/diseno-web/
# RedirectMatch 301 /index.php/Diseno-Grafico-Branding/(.*)$ http://www.estrategiasweb.com.mx/diseno-web/
RedirectMatch 301 ^/buscada.html(.*)$ http://www.hosteris.com/

# 1 YEAR
<filesMatch "\.(ico|pdf|flv)$">
Header set Cache-Control "max-age=29030400, public"
</filesMatch>
# 1 WEEK
<filesMatch "\.(jpg|jpeg|png|gif|swf)$">
Header set Cache-Control "max-age=604800, public"
</filesMatch>
# 1 minute
<filesMatch "\.(js|css|php)$">
Header set Cache-Control "max-age=604800, public"
</filesMatch>
<IfModule mod_headers.c>
  <FilesMatch "\.(js|css|xml|gz)$">
    Header append Vary Accept-Encoding
  </FilesMatch>
</IfModule>
<Files *.js>
SetOutputFilter DEFLATE
</Files>
<Files *.css>
SetOutputFilter DEFLATE
</Files>
hosteris
 
Posts: 12
Joined: Fri Jul 01, 2011 10:37 am
Location: México

Re: error 500 in subdomains when activating gtranslate pro

Postby Edvard » Thu Aug 09, 2012 7:11 pm

If your subdomains use the same .htaccess file with gtranslate config rules you need to make sure to bypass the rules using RewriteCond.
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4179
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: error 500 in subdomains when activating gtranslate pro

Postby hosteris » Thu Aug 09, 2012 7:14 pm

subdomains dont have .htaccess
hosteris
 
Posts: 12
Joined: Fri Jul 01, 2011 10:37 am
Location: México

Re: error 500 in subdomains when activating gtranslate pro

Postby hosteris » Fri Aug 10, 2012 10:29 pm

can anyone help me?
hosteris
 
Posts: 12
Joined: Fri Jul 01, 2011 10:37 am
Location: México

Re: error 500 in subdomains when activating gtranslate pro

Postby Edvard » Tue Aug 14, 2012 1:04 am

Can I see it in action.

If your subdomain doesn't use the same .htaccess, then how you can get errors if you change your root .htaccess?
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4179
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: error 500 in subdomains when activating gtranslate pro

Postby hosteris » Tue Aug 14, 2012 3:50 am

that´s a production site, can´t be possible to keep the site with errors.

go to www.hosteris.com, then see the source code, all images and CSS are loaded from subdomains (parallel downloads), but when enabling gtranslate all subdomains give error 500 so can´t load images and .css.
hosteris
 
Posts: 12
Joined: Fri Jul 01, 2011 10:37 am
Location: México


  • Related Topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

2GLux
cron