GTranslate Pro Stop Translate

Popular automatic website translation tool

GTranslate Pro Stop Translate

Postby rcosta » Mon Apr 20, 2015 2:55 pm

I wonder why they stopped translations on the site and how to resolve the situation. This is an example of a site, but I have others where the translation is also not to be made.

< HTTP/1.1 200 OK
< Date: Mon, 20 Apr 2015 09:49:57 GMT
< Server: Apache/2.2.15
< X-Powered-By: PHP/5.3.3
< P3P: CP="NOI ADM DEV PSAi COM NAV OUR OTRo STP IND DEM"
< Cache-Control: no-cache
< Pragma: no-cache
< Vary: Accept-Encoding
< Cache-Control: public,must-revalidate
< last-modified: Thu May 6 00:32:50 EDT 2012
< Transfer-Encoding: chunked
< Content-Type: text/html; charset=utf-8
<

Regards
RCosta
Last edited by rcosta on Mon Apr 20, 2015 7:27 pm, edited 1 time in total.
rcosta
 
Posts: 38
Joined: Sun Apr 14, 2013 5:41 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby Yana » Mon Apr 20, 2015 3:33 pm

Hi,
Please enable GTranslate debug mode and check the debug.txt file to understand what the problem is.
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4134
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby rcosta » Mon Apr 20, 2015 3:46 pm

Already did that. The above information comes from debug.txt file.

Always gives the same information.

Debug for
with ?force_translation=1

< HTTP/1.1 200 OK
< Date: Mon, 20 Apr 2015 10:38:15 GMT
< Server: Apache/2.2.15
< X-Powered-By: PHP/5.3.3
< P3P: CP="NOI ADM DEV PSAi COM NAV OUR OTRo STP IND DEM"
< Cache-Control: no-cache
< Pragma: no-cache
< Set-Cookie: edf0359d96704bbed0c2f1a2d2b19661=0o9006d1i1cdvc14ld95fj1fa0; path=/
< Vary: Accept-Encoding
< Cache-Control: public,must-revalidate
< last-modified: Thu May 6 00:32:50 EDT 2012
< Transfer-Encoding: chunked
< Content-Type: text/html; charset=utf-8
Last edited by rcosta on Mon Apr 20, 2015 7:27 pm, edited 1 time in total.
rcosta
 
Posts: 38
Joined: Sun Apr 14, 2013 5:41 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby Yana » Mon Apr 20, 2015 5:01 pm

Hi,
Can you enable debug mode and let me know?
Also make sure that gtranslate cache folder permission is 777.
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4134
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby rcosta » Mon Apr 20, 2015 5:18 pm

Hello

Debug mode is active.

gtranslate cache folder have permission 777 and all folders in them also.

This is not the only site. There are other sites with other IPs where this is happening too.
rcosta
 
Posts: 38
Joined: Sun Apr 14, 2013 5:41 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby Yana » Mon Apr 20, 2015 5:24 pm

Hi,
It seems Gtranslate cannot create debug.txt file. Please create an empty debug.txt file in plugins/system/gtranslate/gtranslate/ directory and set permissions 666
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4134
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby rcosta » Mon Apr 20, 2015 5:27 pm

debug.txt in
Last edited by rcosta on Mon Apr 20, 2015 7:28 pm, edited 1 time in total.
rcosta
 
Posts: 38
Joined: Sun Apr 14, 2013 5:41 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby Yana » Mon Apr 20, 2015 5:43 pm

Hi,
Please check if you have limit.txt in gtranslate cache folder delete it and refresh the page.
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4134
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby rcosta » Mon Apr 20, 2015 5:47 pm

Hi,
Already did that.
Delete limit.txt, refresh the page, and limit.txt appears again with value 1429533888 but without translation.
rcosta
 
Posts: 38
Joined: Sun Apr 14, 2013 5:41 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby rcosta » Mon Apr 20, 2015 6:22 pm

Hello

I change IP address but nothing change
Last edited by rcosta on Mon Apr 20, 2015 8:06 pm, edited 1 time in total.
rcosta
 
Posts: 38
Joined: Sun Apr 14, 2013 5:41 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby Yana » Mon Apr 20, 2015 6:56 pm

Hi,
It seems google blocked your server IP address. You can ask your hosting provider to change IP address or we can offer you to upgrade GTranslate pro license to Enterprise version for one year for free.
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4134
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby rcosta » Tue Apr 21, 2015 7:21 pm

Hi,

Already figured out what the problem is. They explained, since 01.04.2015 the google failed to provide the service that GTranslate Pro use for free. The IPs were not banned. Simply an IP reach the free limit, google fails to provide translations to that IP. Moving to an IP that has never used translations, google provides translations free again until the stipulated limit. From then fails to provide translations to that IP.

Regards
Rcosta
rcosta
 
Posts: 38
Joined: Sun Apr 14, 2013 5:41 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby Yana » Tue Apr 21, 2015 7:43 pm

Thank you!
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4134
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby igi4 » Wed Apr 22, 2015 2:40 pm

Hi Yana,

we have the same problem. Do you have any solution?

Thanks in advance.
igi4
 
Posts: 1
Joined: Wed Apr 22, 2015 2:27 pm

Re: GTranslate Pro Stop Translate

Postby Yana » Wed Apr 22, 2015 3:49 pm

Hi,
We can offer you to upgrade the license . Please let me know if you want to change the Pro license to Enterprise.
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4134
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm


  • Related Topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

2GLux