error 500

Popular automatic website translation tool

error 500

Postby [email protected] » Fri Jun 17, 2011 2:20 pm

Well, I've followed, may bad, your instructions and tryed with this url:
http://soropositivo.org/es/
In the beggining gives a 404 error.
I made a mistake in .http...
Second the page opens, however, without translaction.
So I went into module administration, enableded redirec and translation pro.
Now it gives 500 error and I can't go further.
Please, if you think that I'm unable to install this, I humbly ask you to install it to me
Thanks.
Kindly regards
Claudio
[email protected]
 
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:16 pm

Re: error 500

Postby Edvard » Fri Jun 17, 2011 2:35 pm

Hi, please check the troubleshooting and let me know if you are unable to fix it: gtranslate/troubleshooting-gtranslate-pro-t368.html#4
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4184
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: error 500

Postby [email protected] » Fri Jun 17, 2011 5:37 pm

HI, I was working on this for the last hours and my support told me I should change php to DSO as follows;


'Virtual directory' is a feature that PHP supports in IIS only.

In Apache, you can use this functionality in a limited level using 'mod_rewrite' and '.htaccess' files.

For this, PHP must be setup as a DSO.

Please refer the link given below:
---------
http://forums.cpanel.net/f5/virtual-dir ... 32661.html
---------

Currently, PHP is configued as 'suPHP'.
===========
[email protected] [~]# /usr/local/cpanel/bin/rebuild_phpconf --current
Available handlers: suphp dso cgi none
DEFAULT PHP: 5
PHP4 SAPI: none
PHP5 SAPI: suphp
SUEXEC: enabled
[email protected] [~]#
===========

You can change this to DSO from WHM:
----------
>> Main >> Service Configuration >> Configure PHP and SuExec


Unfortunatelly all my websites, including all for my costumers stops to work and I couldn't go further.
I know we may find a solution, but I guess I'll need a bigger apporach of you
If you wish to check in my server, just let me know a safe way to send you the credentials
Best regards
Claudio
[email protected]
 
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:16 pm

Re: error 500

Postby [email protected] » Fri Jun 17, 2011 6:12 pm

I went further
In fact only one website was affected
I change permissions in a folder and now it works with DSo

So I could move on and set up DSO as default.
Now, IE, I go to http://soropositivo.org/es or otherwise and I get this error? Lots of it:Warning: file_put_contents(cache/limit.txt) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /home/soroposi/public_html/gtranslate/translate.php on line 167

After the warning websites opens without translation.

Thinking could be a permission issue I went into gtranslate folder and look aroeund
Iven the cache folder is with 755 permissions and, I believe, I can't go further.
I need, and now it seems so serious, your help :)

Thanks in adavance

Best regards

Claudio
[email protected]
 
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:16 pm

Re: error 500

Postby [email protected] » Fri Jun 17, 2011 6:40 pm

Surpriselly I Went further.

Reading your FAQ I find out I would have an API Key to translate the texts, and discover more, I have a limited 100.000 characters to be translated for free!

Well it remais the Damned permission issue, as you can see here www.soropositivo.org/ar/ ou www.soropositivo.org/es/

You know your system better tahn me and, of course, with one sight you will solve this.
No, I quit.
Thanks in advance
Best regards
Claudio
[email protected]
 
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:16 pm

Re: error 500

Postby [email protected] » Fri Jun 17, 2011 7:09 pm

instead to give up I went further
I discover a file named limit.txt
I change its permissions to 755, 775, 777 and in all of them the warning stops but page is not translated.

i compared the local folder with web folde and saw that limit.txt exists onluy in webfolder
So I deleted limit.txt and try once.
The warning is there and there is no translation at all.
I surrender.
I'll wait for you
Best regards :x
[email protected]
 
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:16 pm


Re: error 500

Postby [email protected] » Fri Jun 17, 2011 9:12 pm

After centurys I read your readme with major attention and have solved the permissions issue.
Unhappily, the system is not translating.
I'm updating you step by step because I'd like to give you shortcuts, in order to avoid you gime some instruction that I really has done here.
AS far as I can see I'll see your answer oly tomorrow, what is sad, because I very ansious ro publish this innovations to the world.
By the way, I working on it.
regards
Claudio
[email protected]
 
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:16 pm

Re: error 500

Postby [email protected] » Fri Jun 17, 2011 9:23 pm

I created debug txt, set permissions in 666 as I saw in somewhere here.
It appears blank.
However, remais these four lines with warnings;


Warning: fopen(debug.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/soroposi/public_html/gtranslate/translate.php on line 60

Warning: curl_setopt(): supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/soroposi/public_html/gtranslate/translate.php on line 73

Warning: curl_setopt(): supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/soroposi/public_html/gtranslate/translate.php on line 122

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/soroposi/public_html/gtranslate/translate.php on line 133

Cannot translate: AIDS, HPV, HIV, sexualidade,DST

And remains a page that it's not translated.

I did, including a delete gtranslate folder and reuploaded everything to avoid permissions erros I could be made in this frame time.
I'll look foward these erros ate web, but I'm still standing you
[email protected]
 
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:16 pm


Re: error 500

Postby [email protected] » Fri Jun 17, 2011 10:05 pm

AS far as I can see is everything ok. It's obvious that not.
My last movement was to check API Key and it is correct.

But there is this issues

Debug is empty
Limit.txt is empty.
The folders I use to test, as ar and es ou en are empty.
And tehere is no translations.
I promissed to someone that this would be easy and faster (after to test your free versio), now I'm in a reaaly bad situation here, working for hour, updating you at each little movement without any update from you.

Tied...
[email protected]
 
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:16 pm

Re: error 500

Postby [email protected] » Fri Jun 17, 2011 11:43 pm

I was researching you in your website.
I discover you are a very buzy person and I would like to apologize with you for my last post.
You are a serious person and don't deserve this kind of insult.
I've sended to you an e-mail with my credentials in ftp and site adm.

I leave the apikey in config.php.
Thinking I've reachead my limit in API I get a new one in other ID, just to tests.

In my last movement I went into cpanel to see if could exist some diffrence between what I see and the true thing (cable modem cache's issues) and I find out this, in limit.txt

1308339290


I have no idea what it means

Now, I'll try to sleep a lithle while, about 1 or 2 hours

Regards
[email protected]
 
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:16 pm

Re: error 500

Postby [email protected] » Sat Jun 18, 2011 12:27 am

I can't fall in sleep.
I've been reseaching in your forum, but anything I try is useless.
By the way, I'm only taking a look, because I decided to await your update.
But I saw somewhere that Google APi is to limiteted and I must agree.
100.000 char per dai and it ends with 20 or 25 pages, I need more.

Could you teach me about the difference between google and bing, in terms of chars limits?

And could you make one favor and give me the directions to BING´s API?

Or a negotiation channel with google. My web site is a non-profit service, witha really true .org extension and it has no revenue, I can't spend more resources that I already expeded...
Anyway, I'm giving my shot
[email protected]
 
Posts: 15
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:16 pm



Re: error 500

Postby Edvard » Mon Jun 20, 2011 4:01 pm

Hi,

Sorry for my late response I was out for a weekend.

It seems that you finally were able to get translations.

Now I don't see that it works on your site. It only shows 404 error page.

After installation it will not translate everything you have on your site, since there are daily limitations, but it will translate everything over time starting from the popular pages.
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4184
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia


  • Related Topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

2GLux