Problems with Enterprise

Popular automatic website translation tool

Problems with Enterprise

Postby mdiniz » Tue May 20, 2014 8:34 pm

Dear sirs,
I upgraded from the Pro version to the Enterprise version because it won't work in my website and you told me that the best solution was to put the Enterprise version.
Now that i did the upgrade and configured everything as you sent in the email it still don't work.
When someone is for exemple in the de.mydomain.com and click the add to cart the facebox didn't opened.
I saw that the javacript didn't accept the conection your server so i put in the htacess: Header set Access-Control-Allow-Origin "*" and then the facebox opened ok but it won't translate and send the clientes to the www.mydomain.com and created a new session.
I put the cockie on joomla to .mydomain.com but still this happens so when the clientes are in a specific language they can't buy because they are redirected to the www. and no products are sent to the cart.
Also i detect that most pages have the % before the translation, which means that they are not translating on the fly as the free version and it takes alot of time until the page is fully translated.
I'm with problems with your paid module for months so i expect that someone solve me this problema because what you sell in the enterprise version is that there is nothing to do on the cliente side as it is all done in your server and that is not true.
Best regards
mdiniz
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:00 am

Re: Problems with Enterprise

Postby Edvard » Wed May 21, 2014 11:38 am

Hi,

Please change the vmSiteurl URL variable and make it relative.

Currently it is

vmSiteurl = 'http://portugalvineyards.com/' ;

and it need to become

vmSiteurl = '/' ;

Most likely it is inside administrator/components/com_virtuemart/helpers/vmjsapi.php file.

Let me know.

Thanks!
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4184
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: Problems with Enterprise

Postby mdiniz » Wed May 21, 2014 3:36 pm

Hi
I don't have that file inside that directory.
Where can it be?
mdiniz
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:00 am

Re: Problems with Enterprise

Postby Edvard » Wed May 21, 2014 3:52 pm

Use grep to find where the vmSiteurl is. Probably you are using the old version of VirtueMart.
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4184
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: Problems with Enterprise

Postby mdiniz » Wed May 21, 2014 4:54 pm

Hi,
I have this in the virtuemart config.php

if(VmConfig::get('useSSL',false)){
$jsVars .= "vmSiteurl = '". $uri->root( true ) ."/' ;\n" ;
} else {
$jsVars .= "vmSiteurl = '". $uri->root( ) ."' ;\n" ;
}
mdiniz
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:00 am

Re: Problems with Enterprise

Postby Edvard » Wed May 21, 2014 5:17 pm

Use this code instead:

$jsVars .= "vmSiteurl = '/' ;\n" ;
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4184
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: Problems with Enterprise

Postby mdiniz » Thu May 22, 2014 12:51 pm

Hi Edvard,
This don't solve the problem.
What i see is that the add to card button open the facebox in the www. domain and don't put the product in the card and when you do continue shopping you are sent to the www. but if you do the checkout you keep in the fr. domain.
The rest is working ok in terms of navigation but with this cart issue it's not possible to activate the translation module.
Can you see what is happening please?
Thanks
mdiniz
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:00 am

Re: Problems with Enterprise

Postby Edvard » Thu May 22, 2014 2:38 pm

Hi,

I do not see that you have made the change. Please send me FTP access using our contact us form and I'll make the change for you.

Thanks!
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4184
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: Problems with Enterprise

Postby mdiniz » Thu May 22, 2014 3:11 pm

Hi Edvard,
I did the change in the config.php and it still don't translate the facebox and it still sends the cliente to the www. so the products don't go to the shopping cart.
As it won't work i had to put back the old config.php otherwise people couldn't buy.
understand.
mdiniz
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:00 am

Re: Problems with Enterprise

Postby mdiniz » Thu May 22, 2014 4:54 pm

Hi Edvard,
Credentials were sent to your email.
Please take a look when possible.
Thanks
mdiniz
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:00 am

Re: Problems with Enterprise

Postby Edvard » Fri May 23, 2014 12:50 pm

Please check. It is fixed.

I have set a correct cookie domain.
I have changed the vmSiteURL
I have also changed GK_URL which was used for your custom cart button.

Now it is OK for me.

Let me know.
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4184
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: Problems with Enterprise

Postby mdiniz » Fri May 23, 2014 5:44 pm

Hi
Thanks for the feedback.
When you click add to cart it puts in the cart but if you choose continue shopping it goes to the www. instead of going to the fr.
The checkout option in the facebox goes to the cart in the fr. so this is ok.
Can you check why it does that in the facebox?
I activated the enterprise so that you can check.
Thanks
mdiniz
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:00 am

Re: Problems with Enterprise

Postby Edvard » Fri May 23, 2014 6:08 pm

You will need to make the continue shopping link relative. It is being generated by ajax request.
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4184
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: Problems with Enterprise

Postby mdiniz » Fri May 23, 2014 6:21 pm

Hi,
How shoud i do that?
mdiniz
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:00 am

Re: Problems with Enterprise

Postby Edvard » Sat May 24, 2014 6:51 pm

Hi,

I have changed /templates/gk_storebox/html/com_virtuemart/cart/padded.php file to make the link relative.

Thank you!
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4184
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: Problems with Enterprise

Postby mdiniz » Mon May 26, 2014 5:08 pm

Hi Edvard
Now it seams to be working but i have two issues yet:
- when i put in german language, the footer where i have the about us, terms and conditions and privacy policies desapear. In French it is ok.
- When people go to paypal and they come back to the site they return to www instead of the language they choosed.
Can you see what is the problema?
Thanks
mdiniz
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:00 am

Re: Problems with Enterprise

Postby Edvard » Mon May 26, 2014 5:17 pm

Hi,

I have seen that the about us in german was edited and replaced with an empty string which is fixed now.

If you want the language to be saved when people return from paypal you need to modify the paypal processor script on your site to do that. If you want we can do it for you for additional payment. You may contact me directly by email [email protected]

Thank you!
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4184
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: Problems with Enterprise

Postby mdiniz » Wed May 28, 2014 10:55 pm

Edvard,
I found a huge bug in the system.
when i'm in the checkout and i'm a new user, i registed as guest and when i go to any form of payment it gives me a blank screen and the URL in the browser is this:
http://pt.portugalvineyards.com/index.p ... ut&nosef=1

I have the one page checkout componente instaled.
If i'm a user loged in i can buy and the OPC sends me correctly to the payment method.
In www. i have no problem in buying as guest.
I guess there is something in OPC that only works with www. can you check it please?
Thanks
mdiniz
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:00 am

Re: Problems with Enterprise

Postby mdiniz » Wed May 28, 2014 11:07 pm

Correction.
If you go with the pt.portugalvineyards.com you get the blank screen.
If you go with the fr.portugalvineyards.com it works fine.

All the countries are created correctly in the cname from the dns.

How can it be?
mdiniz
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 29, 2014 12:00 am

Re: Problems with Enterprise

Postby Edvard » Wed May 28, 2014 11:15 pm

I do not see blank screen.
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4184
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Next

  • Related Topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

2GLux
cron