Translations not loading on one site

Popular automatic website translation tool

Translations not loading on one site

Postby natastna2 » Thu Oct 02, 2014 3:03 pm

Hello,

I have quite a few sites running Gtranslate on my server and all of them currently work fine apart from kingchron.com which does not seem to be working at all. For instance if you try: http://www.kingchron.com/de/rolling-pap ... ess-papers

It just seems to load indefinitely. Any help would be appreciated.

Regards,
Anthony
natastna2
 
Posts: 148
Joined: Wed Jan 26, 2011 2:43 am

Re: Translations not loading on one site

Postby Yana » Thu Oct 02, 2014 4:03 pm

Dear Anthony,

In the GTranslate plugin settings there is an option to turn on the debug mode. Please enable it and use "Write translation log in a file" , so I can check the log file.
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4134
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: Translations not loading on one site

Postby natastna2 » Thu Oct 02, 2014 4:28 pm

Hi Yana, I've done that now thanks.
natastna2
 
Posts: 148
Joined: Wed Jan 26, 2011 2:43 am

Re: Translations not loading on one site

Postby Yana » Thu Oct 02, 2014 5:52 pm

Hi,
Are you using a shared hosting with a shared IP address? It seems google banned your IP address.
If google banned your IP address, you should wait or you can ask your hosting provider to change an IP address.
We can also offer you to upgrade your Pro license to Enterprise and avoid such possible issues, since Enterprise version will be hosted on our cloud network and will not have such problems.
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4134
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: Translations not loading on one site

Postby natastna2 » Thu Oct 02, 2014 6:43 pm

Hello,

Do you know how long Google bans last for or why I might have been banned? I'm on a dedicated server.

The main problem is that kingchron.com is so very slow when attempting to use it in foreign languages. The other sites must also be banned but they load within 2 to 3 seconds and simply miss out content that can't be translated. Is there a way to stop kingchron.com from attempting to load for 20 seconds or more?
natastna2
 
Posts: 148
Joined: Wed Jan 26, 2011 2:43 am

Re: Translations not loading on one site

Postby Edvard » Fri Oct 03, 2014 9:34 pm

Hi,

It really depends. If your translation cache doesn't work and it is not possible to cache translations it may happen. If every time you get loading time of 2-3 seconds it can be the reason. Every time it tries to get a translation from google which creates a huge amount of requests which can be the reason of your ban.

So, please make sure that everything is OK with your translation cache.

Thank you!
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4183
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: Translations not loading on one site

Postby natastna2 » Sat Oct 04, 2014 5:04 pm

Hello,

I have double checked that the translation cache is writeable 777 and they are so I do not think that is the problem. Do you know why a page like this will simply load forever: www.kingchron.com/de

Is there a way for it to accept it cannot reach the google servers so that the site is still usable from what it has in cache?
natastna2
 
Posts: 148
Joined: Wed Jan 26, 2011 2:43 am

Re: Translations not loading on one site

Postby Edvard » Tue Oct 07, 2014 3:27 pm

Hi,

It will be helpful to turn on the debug for GTranslate and see what happens exactly and where it spends the most of the time. If you need help with it let me know.

Thanks!
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4183
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia

Re: Translations not loading on one site

Postby Edvard » Tue Oct 07, 2014 3:27 pm

Hi,

It will be helpful to turn on the debug for GTranslate and see what happens exactly and where it spends the most of the time. If you need help with it let me know.

Thanks!
Regards,

Edvard Ananyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Edvard
Site Admin
 
Posts: 4183
Joined: Mon Jun 28, 2010 1:54 pm
Location: Yerevan, Armenia


  • Related Topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

2GLux