Website in subdirectory

Popular automatic website translation tool

Website in subdirectory

Postby SkyFocus » Tue Mar 24, 2015 4:40 pm

Hi,

I've installed the free version which works good. But I wanted to be able to edit some translations and bought the Pro version for that purpose.

Problem I have after following the installation guide is that when I enable the Pro version, switching to another language gives a "not found" The URl it's trying to load is strange.

My site is in http://www.skyfocus.nl/Sky/
It tries to load http://www.skyfocus.nl/en/Sky/en/

I'm not sure if it's the extra subdirectory which breaks GTranslate Pro ...
The gtranslate directory should that be in http://www.skyfocus.nl/gstranslate or in http://www.skyfocus.nl/Sky/gtranslate ?
I have a live website in http://www.skyfocus.nl/ and don't want to disrupt that sites opperation.

How can I install Gtranslate Pro in http://www.skyfocus.nl/Sky/ ?

Regards,

Arjan
SkyFocus
 
Posts: 6
Joined: Tue Mar 24, 2015 4:32 pm

Re: Website in subdirectory

Postby Yana » Wed Mar 25, 2015 3:14 pm

Hi,
If your website is in the subdirectory you need to install gtranslate Pro general . You can find the instructions here https://gtranslate.io/docs/57-gtranslat ... on#general
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4135
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: Website in subdirectory

Postby SkyFocus » Wed Mar 25, 2015 7:59 pm

Hello Yana,

Thanks for your reply. I did follow this guide but I'm still struggling with the paths. It has got something to do with the rewriting rules I think.

Please correct me when I'm wrong:

My website is in http://www.mydomain.com/subdirectory/

1) the gtranslate directory (from the general path) goes to the root of the website
that is http://www.mydomain.com/gtranslate/

2) The .htaccess sitemap.txt and robots.txt goes to the root of my site:
that is http://www.mydomain.com/subdirectory/.htaccess
http://www.mydomain.com/subdirectory/robots.txt
http://www.mydomain.com/subdirectory/sitemap.txt

3) The .htaccess rewrite rules are:

# gtranslate config
RewriteRule ^([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)/([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)/(.*)$ /$1/$3 [R=301,L]
RewriteRule ^([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)/([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)$ /$1/ [R=301,L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)/(.*)$ /gtranslate/translate.php?lang=$1&url=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^([a-z]{2}|zh-CN|zh-TW)$ /gtranslate/translate.php?lang=$1 [L,QSA]

4) I installed gTranslate Free (which works fine) and switch on the Pro Version

5) The config.php has got "nl" as a default language

I did all of the above and the result is.
-> When I browse to the main page it is ok. I see the Dutch language. The language the site has been written in.
-> When I click on the English language it is rewriting the URl to
http://www.mydomain.com/en/subdirectory/ and gives me a page not found

Where am I going wrong ?

regards,

Arjan
Last edited by SkyFocus on Thu Mar 26, 2015 3:58 pm, edited 1 time in total.
SkyFocus
 
Posts: 6
Joined: Tue Mar 24, 2015 4:32 pm

Re: Website in subdirectory

Postby SkyFocus » Wed Mar 25, 2015 8:38 pm

Ok, I tested it some more and the problem was in the .htaccess file. This file should be placed in the root directory of the website. Apparently this did not interfere with the existing live website.

The next problem I now run into is that when selecting another language than the default, the menu links which proceed to an alias on the same page are not working any more. They do work in the default language.
Any idea how to fix that ?

When hovering above a actual link to another page of the site the URL is correct:
http://www.mydomain.nl/en/subdirectory/index.php/mynormallink

When hovering above a link to an alias on the same page (#aliaslink notation in Joomla) it is wrong:
http://www.mydomain.nl/subdirectory/#aliaslink

The link does not work

It's the same in all other languages. To test it for real you can browse to http://www.skyfocus.nl/Sky/
and switch to a language (not dutch). The "map" link is working, the "portfolio" link is not. In dutch the links are all working.

Regards,

Arjan
SkyFocus
 
Posts: 6
Joined: Tue Mar 24, 2015 4:32 pm

Re: Website in subdirectory

Postby Yana » Thu Mar 26, 2015 6:52 pm

Hi,
Please put full links . For example <a href="#aliaslink" > should be <a href="http://www.mydomain.nl/subdirectory/#aliaslink"
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4135
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: Website in subdirectory

Postby SkyFocus » Thu Mar 26, 2015 7:01 pm

Hi,

If I do that I loose the possibility to move my site to another subdirectory. Is it possible to keep those links relative to there position ?

Arjan
SkyFocus
 
Posts: 6
Joined: Tue Mar 24, 2015 4:32 pm

Re: Website in subdirectory

Postby Yana » Fri Mar 27, 2015 5:50 pm

Dear Arjan,

In order to generate the links for the translated versions correctly you should put full links.
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4135
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: Website in subdirectory

Postby SkyFocus » Thu Oct 13, 2016 8:31 pm

Hi,

I just found out that my installation of Gtranslate is not working anymore.

When browsing to http://www.skyfocus.nl/ and I switch to English (http://www.skyfocus.nl/en/Sky/) the message "You don't have appropriate license for www.skyfocus.nl domain name. Please purchase GTranslate Pro license." appears.

As far as I know I did purchase a GTranslate Pro license and I did not change anything in the Joomla installation.

Help would be appreciated, my English customers are not able to visit my site anymore ...

Regards,

Arjan
SkyFocus
 
Posts: 6
Joined: Tue Mar 24, 2015 4:32 pm

Re: Website in subdirectory

Postby Yana » Thu Oct 13, 2016 11:29 pm

Hi,
We do not support GTranslate Pro any more. We recommend upgrading your GTranslate Pro to one of our new plans: https://gtranslate.io/#pricing
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4135
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm

Re: Website in subdirectory

Postby SkyFocus » Fri Oct 14, 2016 1:30 pm

You are kidding me !!! And when are you guys planning to tell me this !

It is very bad to hear this from my customer in the first place, how long has this been the case?

Ok, how to translate my PRO installation (where I payed already for) to the free version without compromising the current translations ?

Regards,

Arjan
SkyFocus
 
Posts: 6
Joined: Tue Mar 24, 2015 4:32 pm

Re: Website in subdirectory

Postby Yana » Fri Oct 14, 2016 7:19 pm

Dear Arjan,

Please read the official end of life announcement for GTranslate Pro : https://gtranslate.io/blog/end-of-life- ... nslate-pro .
Free version doesn't support manual translations. With the free version you cannot see edited translations.
To switch to the free version you just need to change an option in gtranslate module settings page.
Regards,

Yana Ghahramanyan - GTranslate Team

Please leave your feedback on your CMS plugin directory. It is very important for us!
Google Translate Joomla
Google Translate WordPress
Google Translate Drupal
Yana
 
Posts: 4135
Joined: Thu Jan 12, 2012 6:21 pm


  • Related Topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

2GLux